Turvaistuimet

Kun lapset ovat kyseessä, on aina ajateltava ensisijaisesti turvallisuutta. Näin myös matkustettaessa. Lasten turvaistuin on autolla matkustavalle pikkuiselle turvallisuuden tae, jonka ansiosta vanhempikin voi istua ratin takana luottavaisin mielin ja keskittyä ajamiseen.

Muksutalli.fi-verkkokaupassamme on helppo selata istuinvaihtoehtoja ja vertailla ominaisuuksia. Käy tutustumassa!

Edulliset turvaistuimet autoon helposti netistä

Verkkokaupoilla asioidessa on helppo kartoittaa, missä liikkeessä haluamansa tuotteen saa edullisimmin. Hintavertailu onkin verkkokauppa-asiakkaan keskeinen tehtävä, sillä tarkka kuluttaja voi säästää helposti kymmeniäkin euroja. Lasten turvaistuin on tärkeä hankinta, johon kannattaa perehtyä paitsi rahan säästämiseksi, myös ennen kaikkea lapsen turvallisuuden takaamiseksi autokuljetuksissa. Sen vuoksi tässä hankinnassa ei kannata mennä pelkkä hinta edellä, vaan selvittää ensin, mitä ominaisuuksia turvaistuimelta odottaa ja mitkä ovat parhaiten odotuksia vastaavia malleja tai merkkejä. Vasta sen jälkeen kannattaa aloittaa hintavertailu.

Verkkokauppoja on paljon erilaisia ja niissä asioivilla on erilaisia arvoja. Muksutalli palvelee tavallisia suomalaisia vanhempia ja lapsia. Lasten turvaistuimet saattavat tuntua usein hintavilta, mutta Muksutalli.fi auttaa sinua löytämään edullisimmat turvaistuimet netistä.

Sivustomme on selkeä ja sen helppokäyttöisyyden ansiosta saat ostokset tehtyä kotoa käsin, jolloin vältät kaupoissa ryysimisen pienten lasten kanssa. Tilaat, kun sinulle sopii, ja saat turvaistuimen pian kotiisi – kätevää!

Miksi turvaistuin on tärkeä hankinta?

Turvaistuin on ensiluokkaisen tärkeä hankinta kaikille autoilijoille, joilla on pieniä lapsia. On lainvastaista kuljettaa pientä lasta autossa ilman turvaistuinta. Mahdollisen kolarin sattuessa oikein asennettu turvaistuin, joka vastaa lapsen kokoa ja painoa, ja johon lapsi on oikeaoppisesti kiinnitetty, voi pelastaa lapsen hengen sekä suojella vaurioilta.

Myös satunnaisesti autoilevalla lapsella on hyvä olla oma turvaistuin, jossa säädöt ovat lapselle sopivat ja joka on mitoitukseltaan ja tukiominaisuuksiltaan lapsen ikää vastaava. Lasta ei tule kuljettaa autossa lyhyttäkään matkaa ilman turvasuositusten mukaista istuinta tai ilman turvavyökiinnitystä.

Toisarvoisena seikkana turvaistuin on kätevä vauvan kuljetuksessa ylipäätään. Kun istuimen irrottaa autosta, voi pikku matkustajaa kantaa turvallisesti ja mukavasti makuuasennossa paikasta toiseen tukevan kantokahvan avulla.
Lapsi tarvitsee elämänsä aikana useamman eri turvaistuimen, aina silloisen kasvuvaiheen mukaan.

Mikäli lasta ei kuljeteta autolla vauvasta tai taaperosta saakka, saattaa selvitä yhdellä istuimella. Vastaavasti taaperoiässä hankittu käännettävä turvaistuin sopii käytettäväksi niin selkä kuin kasvotkin menosuuntaan, mikä pidentää istuimen käyttöikää.

Mitä kannattaa huomioida turvaistuinta hankkiessa

Kun mietit turvaistuimen hankintaa, on hyvä ensin käydä läpi mielessään muutama seikka. Esimerkiksi minkä ikäiselle lapselle olet istuinta hankkimassa, mihin istuinta ollaan laittamassa ja minkälaisia käyttöominaisuuksia siltä toivotaan.

Pienet vauvat tulee kuljettaa turvakaukalossa, kunnes lapsen paino ylittää kaukalon painorajat tai lapsi kasvaa kaukalosta muuten ulos. Turvakaukalo on kiinnitettävä autoon siten, että vauva matkustaa selkä menosuuntaan. Tämä asento suojaa pientä lasta parhaiten, kun lihaksiston kehitys on vielä pahasti kesken.

Turvakaukalon jälkeen lapsi tarvitsee jo kunnon istuimen, jossa istutaan pystyasennossa. Kiinnitä turvaistuin selkä menosuuntaan, kunnes lapsi on täyttänyt kolme. Sitä vanhemmalle lapselle tulee hankkia turvavyöistuin, jossa matkustetaan kasvot menosuuntaan. Mikäli pienellä matkalaisella on käännettävä turvaistuin käytössään, voi istumasuuntaa kätevästi vain vaihtaa. Turvavyöistuimen kanssa käytetään auton omia turvavöitä, ja istuinta tulee käyttää aina siihen asti, kunnes lapsi on 135 cm pitkä

Liikenneturvan suositukset on hyvä lukaista läpi ennen istuimen ostoa. Kun lähdet turvaistuinostoksille verkkoon, muista tarkistaa ennen maksamista, että valitsemasi istuin on lapsesi ikää vastaava sekä autoosi sopiva.

Kuinka paljon turvaistuimet maksavat?

Turvaistuimia on laidasta laitaan ja hinnat vaihtelevat. Tietyt, suositut merkit maksavat lähtökohtaisesti enemmän, mutta usein merkin tunnettuus tarkoittaa myös sitä, että tuote on laadukas.

Lasten turvaistuimet maksavat halvimmillaan muutamia kymppejä, ja kalleimmillaan muutamia satoja euroja. Esimerkiksi vauvojen turvakaukaloiden hinnat pyörivät 60-600€:n välimaastossa. Turvavyöistuin taas maksaa 85-350€:n väliltä, istuimen ominaisuuksien mukaan. Kalleimpia istuimien hinnat saattavat kuitenkin tippua merkittävästi alennusmyynneissä, mikäli niitä on mahdollista odotella.

Maksutapaa valittaessa voit päättää haluatko maksaa ostoksesi kerralla vai osissa. Osamaksulla voit rahoittaa helposti laadukkaankin turvaistuimen hankinnan.

Lasten turvaistuin on hankinta, jossa ei kannata kauheasti pihistellä, sillä kyse on kirjaimellisesti elintärkeästä asiasta. Tarkkana saa ja kannattaa kuitenkin olla, sillä yksi ja sama istuin voi olla myynnissä samaan aikaan eri paikoissa huomattavalla hintaerolla.

Mikäli harkitset turvaistuimen ostamista käytettynä, saat olla vieläkin tarkempi. Istuin ei saa olla niin kulunut, että turvallisuus kärsii. Vuosia vanha istuin saattaa olla turvallisuussuosituksiltaan vanhentunut, eikä välttämättä vastaa tämän päivän ohjeistusta. Autot muuttuvat, niiden tekniikka kehittyy ja myös matkustusturvallisuudesta opitaan koko ajan enemmän. Siispä kannattaa aina tarkistaa, onko käytetty istuin vielä suositusten mukainen.

Turvaohjeet

Turvaistuinta autoon kiinnitettäessä tulee ohjeet lukea tarkasti. Vain oikein kiinnitetty istuin toimii, kuten sen pitää. Myös lapsen tulee luonnollisesti olla kiinnitetty istuimeen annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lasten turvaistuin selkä menosuuntaan -kiinnityksellä suojelee taaperoa parhaiten mahdollisen kolarin sattuessa. Turvakaukalossa matkustavan vauvan tulee olla niinikään selkä menosuuntaan. Pienen lapsen pää on painava suhteessa vartaloon ja niska herkkä, mistä syystä lasta suositellaan kuljettamaan selkä menosuuntaan, kunnes lapsi on 3-vuotias.

Käännettävä turvaistuin suojelee lasta senkin jälkeen, kun tämä on täyttänyt kolme. Takapenkki on lapselle ehdottomasti turvallisin paikka. Liikenneturvan suosituksen mukaan alle 140 cm pitkän lapsen ei tulisi matkustaa etupenkillä lainkaan, mikäli autoon on asennettu turvatyynyt. Turvatyynyt on mitoitettu aikuisten ruumiinrakennetta vastaaviksi, ja voivat olla hengenvaarallisia lapsille.

Vaikka lapsi heittäytyisi hankalaksi ja turvavöiden käyttäminen tai takapenkillä istuminen aiheuttaisi riitoja, ei lapselle tule antaa tässä kohtaa periksi. Lähes kolme neljästä alle kouluikäisten lasten liikennekuolemista ja loukkaantumisista tapahtuu auton matkustajina. Näistä moni saataisiin estettyä sillä, että turvasuosituksia noudatettaisiin.