Maksutavat

Muksutallissa voit maksaa ostoksesi kaikilla suomalaisten suosimilla maksutavoilla. Nettiostokset on mahdollista maksaa luotolla, laskulla, osamaksulla, verkkopankkimaksulla, luottokortilla sekä joidenkin nettilompakkopalveluiden kautta.

Kaikki maksutavat eivät ole käytössä jokaisella verkkokaupalla, joten on hyvä tutustua tarjolla oleviin maksutapoihin, ennen kuin täytät virtuaalisen ostoskorin täyteen suosikkituotteitasi!

Seuraavassa esittelemme yleisimmät maksutavat ja niiden plussat ja miinukset. Mikäli sinulle herää lisäkysymyksiä, niin voit ottaa yhteyttä sivustomme asiakastukeen.

Lasku

Laskulla maksaminen on monille suomalaisen se helpoin valinta sopivaa maksutapaa pohdittaessa. Eikä ihme, sillä laskulla ostaessa tuotteen saa heti itselleen, eikä pankkitililtä lähde euron euroa oston vastineeksi pois. Monilla verkkokaupoilla on tänä päivänä ”Osta tänään – maksa myöhemmin” -kampanjoita, joissa ostaja saa hankinnalleen jopa useamman kuukauden maksuajan.

Laskulla maksaminen on kuluttajan kannalta miellyttävä maksutapa, sillä tällöin tuotteen saa tutkittavaksi itselleen, ennen kuin siitä on maksanut mitään. Toisaalta laskulla maksettaessa tuotteen kokonaishinta saattaa nousta, kun hintaan lisätään laskutuslisä ja mahdollisesti osamaksusta aiheutuvat korkokulut.

Osa verkkokaupoista myy laskuja eteenpäin, jolloin verkkokauppa saa laskun ostajayritykseltä maksun samantien. Tämä poistaa laskulla ostamisen riskin verkkokaupalta.

Laskulla maksettaessa korotonta ja kulutonta maksuaikaa saa usein 14 tai jopa 60 vuorokautta, jonka jälkeen laskuun aletaan lisätään korkoa. Tämä onkin tuottoisaa laskun ostaneelle laskutuspalvelulle tai perintäyhtiölle. Kuluttajalle laskulla maksaminen on kuitenkin useimmiten erinomainen vaihtoehto, kunhan laskun muistaa maksaa eräpäivään mennessä.

Laskulla maksaminen on tärkeää sekä kuluttajalle että verkkokaupalle ja se löytyykin lähes jokaisen suomalaisen verkkokaupan maksutapavalikoimasta. Ulkomailta tilattaessa laskumahdollisuutta ei ole olemassa.

Osamaksu

Osamaksusopimus on tapa maksaa ostokset sopivissa kuukausierissä. Tällöin yksittäinen ostos ei kirpaise pankkitiliä samaan tapaan, kuin kertamaksulla maksaessa. Verkkokaupat tarjoavat osamaksua vaihtoehtona innokkaasti, sillä se on niille tuottoisa maksutapa. Osamaksusopimuksen yhteydessä sovitaan usein luottosopimus, joten kuukausierät kerryttävät tuotteen kokonaishinnalle korkoa.

Osamaksulla maksaessa tuotteen kokonaishinta voi siis olla huomattavasti korkeampi, kuin sen alkuperäinen hinta. Onkin suositeltavaa tutustua osamaksusopimukseen huolellisesti ennen maksutavan valintaa.

Verkkopankit

Verkkopankkimaksaminen lienee suomalaisille se kaikista tutuin maksutapa. Verkkopankilla maksaessa ostokseen ei tule lisäkuluja, joita esimerkiksi laskulla tai luottokortilla maksaminen voi joskus aiheuttaa.

Netin verkkokaupoissa on useimmiten mahdollista maksaa ostokset ainakin Osuuspankin, Nordean, Danske Bankin, Aktian ja S-Pankin välityksellä. Verkkopankkimaksaminen on myös maksutavoista turvallisin ja edullisin.

Lentojen ostamiseen luottokortti on paras vaihtoehto, sen tuoman lisäturvan ansiosta.

Luottokortit

Luottokortilla maksaminen on lähes välttämätöntä ulkomaisissa verkkokaupoissa, jotka eivät tarjoa suomalaisille laskutusvaihtoehtoa. Visa ja Mastercard -luottokortit kelpaavat maksuvälineenä kaikissa maailman verkkokaupoissa, joten jonkinlainen luottokortti on hyvä löytyä lompakosta, mikäli haluat tilata tavaraa ulkomailta.

Muut maksutavat

Osa verkkokaupoista tarjoaa maksutapoina esimerkiksi nettilompakoita ja erilaisia maksunvälityspalveluita. Suosituimpia näistä ovat Paypal ja Skrill, joilla on satoja miljoonia asiakkaita ympäri maailman.

Paypal ja Skrill ovat molemmat maksuttomia palveluita, mutta joissakin rahansiirroissa ne saattavat veloittaa komissiota. Paypalin ja Skrillin etuna on se, että voit tilata tavaraa mistä tahansa verkkokaupasta, eikä sinun tarvitse huolehtia luottokorttitietojen ajautumisesta vääriin käsiin.

Nettilompakoiden käyttö on helppoa: rekisteröi käyttäjätili ja siirrä nettilompakkoon tarvitsemasi rahasumma verkkopankki- tai luottokorttitunnuksillasi.