Lastenvaunut

Kun lapsi syntyy, on edessä paljon päätöksiä. Hoito- ja kasvatuskysymysten lisäksi on päätettävä lukemattomista tarvikkeista, joita lapsi uuden elämänsä alussa tarvitsee. Lastenvaunut on yksi niistä hankinnoista, jotka aiheuttavat uusille vanhemmille paljon pohdintaa. Niitä on monenlaista sorttia ja ensimmäisen lapsen ollessa kyseessä on vaikea hahmottaa, mitä kaikkea vaunuihin voisi mahdollisesti tarvita.

Muksutalli.fi on hyvä apu näissä mietinnöissä, antaen vastauksen moniin lastenrattaisiin liittyviin kysymyksiin. Käy tutustumassa ja löydä pikkuisellesi ne kaikista parhaat lastenvaunut!

Edulliset lastenvaunut netistä

Lastenrattaat joutuvat kovalle kulutukselle lapsen ensimmäisinä elinvuosina. Kyseessä on tärkeä hankinta, ja siksi on hyvä pysähtyä rauhassa miettimään, mitä vaunukaupoilla tulee ottaa huomioon. Suomessa lastenvaunujen tulee kestää myös kovin erilaisia sääolosuhteita ja lämpötiloja, sekä kulkea lumessa. Vaikka halvempi hinta miellyttäisi, ei pelkästään sen perässä kannata juosta. Toimivuus on vaunuissa tärkeintä.

Lastenvaunut saattavat olla suhteellisen kallis hankinta, joten hintoja kannattaa vertailla huolella. Verkkokaupoilla vertailu onkin helppoa ja näet nopeasti, mistä haluamasi vaunut saa parhaaseen hintaan. Muksutalli.fi auttaa sinua löytämään lastenvaunut netistä edullisesti, ja näin saat esimerkiksi nerokkaimmat yhdistelmärattaat halvempaan hintaan kuin mitä uskalsit toivoakaan.

Matkarattaat

Matkarattaat ovat omiaan silloin, jos perhe liikkuu paikasta toiseen paljon. Niiden etuna on, että ne taittuvat helposti kasaan ja mahtuvat pieneen tilaan esimerkiksi auton takaluukussa. Matkoja varten voi hankkia myös kuljetuslaukun, johon matkarattaat on kätevä pakata.

Nykypäivänä matkarattaitakin saa kaikenlaisilla herkuilla. Niissä on parhaimmillaan useita eri ominaisuuksia, esimerkiksi säädettävä työntöaisa ja jalkatuki, 360 astetta kääntyvä istuinosa sekä aisaan kiinnitetty tarjotinpöytä, jossa on paikat juomamukille ja puhelimelle. Jotkin mallit voi koota yhdellä kädellä, jolloin toinen vapautuu esimerkiksi pitelemään lasta. Matkarattaita myydään nykyään myös niin pienessä koossa, että ne saa kuljettaa lentokoneessa käsimatkatavarana.

Kun lapsi on hieman isompi ja istuu jo itse tanakasti, voivat simppelit sateenvarjorattaat olla matkalle riittävä ratkaisu. Ne ovat kevyet ja helpot taittaa kasaan, ja niitä voi löytää todella edulliseen, muutaman kymmenen euron hintaan. Sateenvarjorattaissa ei yleensä juuri erikoisvarusteluja ole, eivätkä pyörät välttämättä rullaa vaativammassa maastossa, mutta niiden etuina ovat edullisuus ja helppokäyttöisyys matkaolosuhteissa.

Yhdistelmävaunut

Vanhemmilla on erilaisia mieltymyksiä eri vaunutyyppien suhteen. Jotkut haluavat vain yhdet vaunut, joita muuntelemalla selvitään koko lapsen rattaidenkäyttöajasta. Toiset haluavat mieluummin vauva-ajalle omat vaunut, ja kun lapsi oppii istumaan, hänelle hankitaan uuteen ikävaiheeseen sopivat rattaat. Mikäli ensimmäinen vaihtoehto kuulostaa sinusta järkevämmältä, yhdistelmävaunut saattaa olla se oikea valinta.

Yhdistelmärattaat ovat siitä hyödyllinen hankinta, että ne kestävät muunneltavuutensa vuoksi hyvin aikaa. Niiden mukana tulee erillinen istuin- sekä makuuosa, joiden avulla lapsen asentoa vaunuissa saa muutettua.

Tällaiset vaunut soveltuvat lapselle tämän syntymästä aina taaperoikään, jonka jälkeen lapsi ei välttämättä rattaita enää tarvitsekaan.
Ensimmäiset puoli vuotta vauva matkustaa yhdistelmävaunujen vaunukopassa tai kantokassissa. Sitä vanhemman lapsen voi laittaa jo rattaiden istuinosaan, jossa häntä voi kuljettaa noin 3-vuotiaaksi asti. Sen jälkeen lasta onkin pikkuhiljaa hyvä alkaa koulia pois rattaiden käytöstä, elleivät kuljettavat välimatkat ole hyvin pitkiä.

Kuinka paljon vaunuihin kannattaa sijoittaa?

Vaunuja hankittaessa on hyvä miettiä, mitä ominaisuuksia niiltä toivoo, ja hintavertailun jälkeen päättää, mikä malli ja hintaluokka vastaa parhaiten omia odotuksia ja budjettia.

Lastenrattailla on hyvä jälleenmyyntiarvo, mikäli ne pitää hyvässä kunnossa. Siistit ja toimivat lastenrattaat saa varmasti myytyä eteenpäin, tosin luonnollisesti alempaan hintaan kuin mitä niistä itse uutena maksoi.
Mikäli suunnitelmissa on hankkia useampi kuin yksi lapsi, on hyvä sijoittaa kunnon vaunuihin, jotka kestävät useamman lapsen käytön, ja jotka saa mahdollisesti silti vielä myytyä eteenpäin. Mitä useampi lapsi, sitä enemmän kalliidenkin rattaiden hinta laskee, jos ajattelee, mikä niiden kustannus on per lapsi.

Myös käytetyt lastenvaunut saattaa olla hyvä sijoitus, sillä jos vaunut pysyvät hyvässä kunnossa, voi niistä saada jopa saman hinnan eteenpäin myytäessä. Toisaalta käytetyt vaunut voivat hajota piankin, jolloin niiden jälleenmyyntiarvo romuttuu, eikä niitä voi välttämättä itsekään enää käyttää. Käytetyt lastenvaunut ovat aina riski, kun taas uutena ostettujen vaunujen lyömätön etu on se, että niistä saa takuun.

Voit maksaa lastenvaunut joko kertamaksulla tai osissa. Lue lisää tarjolla olevista maksutavoista täältä.

Lastenvaunut alennusmyynneistä

Odota alennusmyyntejä aina, kun se on mahdollista. Oikeaan aikaan tehty ostos voi tuottaa merkittäviä säästöjä. Parhaat lastenvaunut maksavat eniten, mutta niiden hinnoista voi pudota satoja euroja alennusmyyntien myötä.
Kun budjettisi on tiukalla, mieti vielä kerran ennen ostoa, mitä ominaisuuksia lastenvaunuilta toivot. Kuinka paljon kaipaat tavaransäilytystilaa, haluatko juomapidikkeen, entä seisomatelineen isommalle sisarukselle?

Varustelun suhteen kannattaa olla realistinen. Vaunujen muunneltavuus ja muut erikoisominaisuudet saattavat vaikuttaa hienoilta, mutta mieti huolella, tarvitsetko todellisuudessa niitä kaikkia. On turha maksaa jostakin, jota ei käytäkään – varsinkin, kun vauva-aikana rahaa tarvitaan paljon muuhunkin.

Alennusmyyntejä on verkkokaupoissa nykyään tiuhaan, eivätkä ne rajoitu välttämättä tiettyihin sesonkeihin, joten pysy tarkkana ja vertaile hintoja huolellisesti parhaan diilin tekemiseksi.

Vinkkejä rattaiden ostamiseen

Rattaiden ostaminen saattaa tuntua ensikertalaisesta jopa uuvuttavalta. Muista kuitenkin nämä perusasiat: mikäli uskot pärjääväsi yksillä perusvaunuilla, valitse yhdistelmävaunut. Jos perhe matkustaa paljon, matkarattaat ovat oikeastaan välttämättömyys.

Urheilullisille vanhemmille on myös upeasti erilaisia vaihtoehtoja. Mikäli vanhemmat tykkäävät lenkkeillä, ovat juoksuvaunut täydellinen ostos. Niitä voi käyttää myös hitaampaan ulkoiluun, ja kevyen ja sulavan liikkuvuutensa ansiosta ne ovat esimerkiksi julkisessa liikenteessä todella kätevät.

Pyöräileville taas sopivat polkupyörän peräkärryt, jotka voi kiinnittää tarakkaan, ja joissa voi kuljettaa mallista riippuen sujuvasti kahtakin lasta.
Kun olet lähdössä vaunukaupoille verkossa, aloita sivustolta Muksutalli.fi. Sieltä saat selkeät ohjeet kunkin vaunutyypin ominaisuuksista ja muutenkin paljon hyviä vinkkejä.