Lasten vaatteet

Lasten pukeminen on nykypäivänä usein hankalaa. Sääolosuhteet vaihtelevat tiuhaan, vaatteita kertyy helposti aikamoiset määrät, lisäksi yllättävänkin pienillä lapsilla saattaa olla oma mielipide siitä, mitä he haluavat pukea päälleen. Kun lapsen vaatettaminen aiheuttaa harmaita hiuksia, klikkaa itsesi Muksutalli.fi-sivustolle. Meiltä saat apua pulmiisi!

Lasten vaatteet edullisesti netistä

Verkkokaupoista löydät lasten- ja vauvanvaatteet edullisesti vähällä vaivalla. Vaatteiden vertailu kotoa on helpompaa, sen sijaan että rynnisi kaupoilla pienten lasten kanssa. Verkkokauppojakin on monenlaisia, eikä kaikkein halvimpiin ulkomaalaisiin nettikauppoihin ole aina luottamista esimerkiksi vaatteiden laadun, koon tai palautusoikeuden suhteen.

Muksutalli on aina varma valinta; kotimainen sivustomme auttaa sinua löytämään edulliset vaatteet luotettavasti kaikenikäisille lapsille.

Lasten talvivaatteet

Lapsen talvipukeutuminen asettaa yleensä enemmän haasteita kuin muut vuodenajat. Talvet ovat nykypäivän Suomessa hyvin vaihtelevia, joten yhdellä talvivarustuksella ei todennäköisesti selviä läpi koko kautta.

Puhumaan oppineet lapset osaavat kertoa yleensä varhain kuumuuden ja kylmyyden aiheuttamista epämukavuustiloista. Vauvojen kanssa on oltava tarkkaavaisempi. Kylmät sormet ovat merkki siitä, että päällä ei ole tarpeeksi lämmintä, hikinen pienokainen taas siitä, että vaatetusta on liikaa. Vauvan niskaa koskettamalla pystyy yleensä hyvin päättelemään, missä mennään.

Mikäli vaatehankinnoissa tavoitteena on säästää rahaa, saattaa olla suositeltavaa odottaa talvikauden loppumista ja ostaa sen päätyttyä alennuksesta seuraavalle vuodelle tarvittavat varusteet. Tosin lasten talvivaatteet, ainakin ne halutuimmat merkit, saattavat myydä loppuun jo kauden aikana.

Lasten kesävaatteet

Lapsen kesävaatetusta saa niinikään olla aika laidasta laitaan. Koskaan ei tiedä, tuleeko kesästä helteinen, viileä vai sateinen. On kuitenkin joitakin perustarvikkeita, joita lapsi mitä suurimmalla todennäköisyydellä tulee tarvitsemaan.

Hattu on ensisijaisen tärkeä kesävaruste. Aurinko paistaa ainakin jossain vaiheessa kesää, eikä etenkään pienellä vauvalla ole vielä mitään luontaista suojausta auringonpaahdetta vastaan. Selkeästi aurinkoisella säällä isommillakin lapsilla on syytä pitää hattua.

Toinen kesän vakiovaruste on uimapuku, joskin vauvat eivät sitä vielä tarvitse. Liikkuva, pieni lapsi on hyvä pukea rannalla vaippauimapukuun.

Kesäkaudelle tarvitaan myös erilaisia kenkiä. Perusulkoiluun käy lenkkarit, mutta helteellä sandaalit ovat miellyttävämmät. Kumisaappaitakin tarvitaan sateen sattuessa tai metsäretkillä. Lasten sadevaatteet on hyvä ostaa hieman väljänä, jotta alle saa tarvittaessa lisättyä kerroksia lämpötilaa vastaavasti.

Säästöä kertyy, kun ostaa kesävaatteet hyvissä ajoin. Edellisen kesäkauden lopulla myymättä jääneet vaatteet saa yleensä alennushintaan.

Välikausivaatteet

Välikausivaatetuksessa pärjää pitkälle kerrospukeutumisella. Lämmin fleece- tai villahaalari ulkoilupuvun alla auttaa säätelemään lapsen lämpöä. Sen avulla ohuempi ulkoilupuku menee pidemmälle syksyyn tai käy ulkoiluun aiemmin keväällä.

Sadevaatteet ovat niinikään oleellinen osa välikausipukeutumista. Lasten sadevaatteet ovat Suomessa hyvälaatuisia, kun taas kaukaisten verkkokauppojen tuotteista ei aina tiedä.

Välikausivaatteet ovat usein talvivaatteista kevyempi versio: paksujen pipojen sijaan otetaan käyttöön ohuemmat myssyt, ja kintaiden sijasta hansikkaat. Tässäkin tosin säätä ja lämpötilaa on tarkkailtava päivittäin, sillä syksyisin kylmä saattaa iskeä yllättäen ja keväällä koettu takatalvi on enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Välikausina kannattaa perehtyä tarkkaan siihen, mitä lapsen pukeutumisessa tulee ottaa huomioon.

Vauvan vaatteet netistä

Vauvat kasvavat nopeasti, ja uusia vaatekappaleita tarvitaan jatkuvasti. Käytännöllisintä on ostaa vauvan vaatteet netistä, sillä silloin vaippa- ja ruokintarallia ei tarvitse siirtää kodin ulkopuolelle. Säästät myös helposti rahaa, kun käyt useammassa verkkokaupassa katsomassa, mistä saat haluamasi vauvanvaatteet edullisesti. Mikäli osut alennusmyynteihin, vielä parempi.

Muksutalli.fi avustaa sinua löytämään sopivat varusteet kulloiseenkin säähän sekä kasvuvaiheeseen. Kerralla kannattaa ostaa enemmän, jotta postimaksun osuus pienenee suhteessa. Monissa verkkokaupoissa postimaksua ei peritä lainkaan, kun ostosten yhteenlaskettu arvo ylittää tietyn summan.

Verkkokaupoissa on tarjolla paljon eri maksutapoja, joilla ostokset on mahdollista maksaa.

Tyttövauvan vaatteet

Kun lapsi on tyttö, on houkutuksena helposti ostaa paljon mekkoja ja muuta röyhelöä. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei hienoille mekoille ole kovin usein käyttöä ja että vauva kasvaa niistä äkkiä ulos. Vaatehankinnoissa on hyvä olla realistinen. Söpöjä mekkoja tärkeämpiä ovat eri sääolosuhteisiin sopivat vaatteet ja muutkin arkisemmat, jokapäiväistä elämää helpottavat varusteet.

Viime aikoina tyttövauvojen vaatetuksen väriskaala on laajentunut, ja valikoimista löytyy muutakin kuin vaaleanpunaista. Mikä sitten onkaan oma mieltymyksesi, Muksutallin avulla löydät niin perinteisemmät tyttövauvan vaatteet kuin viimeisimpien muotivirtaustenkin mukaiset tyylit.

Poikavauvan vaatteet

Periaatteessa tyttö- ja poikavauvan arkivaatteissa ei suuria eroavaisuuksia ole, ellei kuvista ja printeistä ole tarkka. Tytöillä suositaan hempeämpiä värejä ja kukkakuoseja, kun taas poikavauvojen vaatteet ovat yleensä sinisiä, ja kuvituksena on usein autoja tai muuta perinteisesti maskuliiniseksi luokiteltavaa.

Nykyään ajatellaan usein, ettei lasta pitäisi heti syntymänsä jälkeen luokitella sukupuolensa puolesta. Tällöin kannattaa valita sekä väritykseltään että kuvitukseltaan neutraaleja vaatteita. Silloin niitä on helppo kierrättää myös kummalle tahansa pikkusisarukselle.

Jos kuitenkin perinteisemmät poikavauvan vaatteet miellyttävät, löytää niitäkin Muksutalli.fi:n avulla. Lisäksi kannattaa muistaa vauvan juhlapukeutuminen, jolloin niin tytöillä kuin pojillakin on yleensä perinteisemmät, sukupuolisidonnaiset tyylit.

Lastenvaatteiden alennusmyynnit

Alennusmyyntejä on nykypäivänä tiuhaan, eivätkä ne rajoitu vain tiettyihin sesonkeihin. Kannattaa siis olla tarkkana ja vaania alennusmyyntejä jatkuvasti. Mikäli ostoksesi voi odottaa pari kuukautta, saattaa sen saada jostain jo halvemmalla.

Budjettiostosten teossa kannattaa aina olla pari askelta kauppoja edellä ja suunnitella, mitä myöhemmin tarvitsee. Verkkokaupoissa hintavertailukin on helppoa.

Vinkkejä vaatteiden ostamiseen

Vauvan vaatteet ovat käytössä lyhyen aikaa, joten ne eivät yleensä maksa maltaita. Laadun kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkka, jotta vaatteesta ei esimerkiksi irtoa nappeja tai muuta vauvalle mahdollisesti vaarallista. Koska vauva myös maistelee kaikkea, on niiden hyvä olla luonnonmateriaaleista valmistettuja. Tekokuidut sisältävät usein mikromuoveja.

Vauvan iho on herkkä, eivätkä kaikki vauvat kestä esimerkiksi kutittavaa villaa. Villaisen vaatteen alle on hyvä hankkia aluskerrasto, koska villa on kuitenkin muuten erinomainen materiaali luonnollisuutensa, lämpöisyytensä sekä likaa hylkivien ominaisuuksiensa vuoksi.

Jokaisella on oma tyylinsä pukea lapsensa, ja verkkokaupoissa valinnanvaraa piisaa. Muksutalli on erinomainen apu lapsen vaatetuspulmiin: sen avulla löydät lapsellesi päällepantavaa kaikkiin kasvuvaiheisiin sekä sääolosuhteisiin.